Oulun kaupunki tekee tapahtumailmoittamisen vaikeaksi

Ravintola- ja klubiuutiset, lehtiartikkelit, tiedotteet yms.

Valvoja: ntf

Avatar
Aurinko
Advanced User
Viestit: 27
Liittynyt: Ti Heinä 19, 2005 12:12 am
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

ViestiKirjoittaja Aurinko » Ma Syys 18, 2006 3:07 pm

https://www.aloiteoululle.fi

Vapaan ilmoittelun pylväät
Aloitteen numero:302
Aloite jätetty:15.12.2005
Aloitteen tekijä:Tiensyrjä Juha
Hallintokunta:Tekninen keskus
Tila:Valmisteilla

Aika kauan on ollut valmisteilla tuo, monista aloitteista on jo tehty päätöksiäkin tuon jälkeen. Tahalleen kuitenkin roikuttavat tuota asiaa niin ei tule lisää aloitteita asian tiimoilta.

Mainitsin itsekin asiasta itsekin kalevan haastattelussa kesäkuussa joka tehtiin graffitinäyttelyn tiimoilta kun kyseltiin mielipidettä vaihtoehtokulttuurista ja sen esittämispaikoista jne. Jos kiinnostaa niin artikkeli tässä: http://www.pixheli.com/artikkeli/
Timo Beast
Gold User
Viestit: 121
Liittynyt: Ma Huhti 26, 2004 9:30 am
Paikkakunta: Tre yka ug.
Viesti:

ViestiKirjoittaja Timo Beast » Ti Syys 19, 2006 12:15 pm

Eiköhän se heijastu myös väkilukuun varsinki pohjosessa, jos kaupungissa ei tapahdu ihmiset muuttaa sieltä pois. Ja tapahtumien mainonnan estäminen tuskin edistää tilannetta! :evil:
GateWay
Gold User
Viestit: 935
Liittynyt: To Touko 30, 2002 1:15 am
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

ViestiKirjoittaja GateWay » Pe Kesä 08, 2007 11:05 am

Olisikohan jollakin jotain uutta sisäpiirin tietoa tämän asian tiimoilta? Tietääkseni ja nähdäkseni ei ole tapahtunut yhtään mitään eli edelleenkin ollaan ahtaalla. Hieman tosin on ruvennut tulemaan julisteita laittomille paikoille eli sähkökaappeihin ja seinille, siitä en tiedä onko kaupungilla edelleen sama tiukka sakotuskampanja. Onneksi kaupungin pienet vaateliikkeet ym. vastaavat ovat lisääntyvissä määrin suostuneet ottamaan flyereitä vastaan, levykaupoissa ja videovuokraamoissahan tilanne on ollut hyvä jo pitempään.
Avatar
Virasto
Gold User
Viestit: 333
Liittynyt: Ti Tammi 15, 2002 2:00 am
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja Virasto » Pe Kesä 08, 2007 8:05 pm

GateWay kirjoitti:Hieman tosin on ruvennut tulemaan julisteita laittomille paikoille eli sähkökaappeihin ja seinille, siitä en tiedä onko kaupungilla edelleen sama tiukka sakotuskampanja.


Sitähän voisi jotkut levitellä julisteita olemattomista tapahtumista, jolloin sakotuskohdetta ei löydy. Ehkä pistäisi miettimään käytännön toimivuutta kaupungin byrokratioissakin päin. Ja minähän en tällaiseen toimintaan kannusta, tai sitä itse tee, kunhan vain ääneen pohdiskelen... ;)
"A book is not an isolated being: it is a relationship, an axis of innumerable relationships."
Avatar
noid
Bronze User
Viestit: 31
Liittynyt: Ma Tammi 31, 2005 4:08 pm
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja noid » La Kesä 09, 2007 12:49 am

Oulussa ei sentään olla menty näin pitkälle :)

http://www.eveningtimes.co.uk/news/disp ... y_move.php
GateWay
Gold User
Viestit: 935
Liittynyt: To Touko 30, 2002 1:15 am
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

ViestiKirjoittaja GateWay » Ke Helmi 20, 2008 9:52 am

Update: Nykyään keskustasta selviää muutamalla julisteella. Viimeisimmät poistetut julistepaikat ovat Gallerian sisäänkäynnillä olevan vaateliikkeen seinä sekä siinä lähistöllä ulkona sijainnut pieni seinusta. Helpoksi ja nopeaksihan tämä mainostaminen on nykyään tehty ;) Sähkökaappeihin ja Anttilan entisen bussipysäkin tolppiin on nyt tehty jatkuvalla syötöllä tyhjennysoperaatioita ilmeisesti kaupungin puolelta joten uskoisin että kohta alkavat taas sakottamaan, jos eivät ole jo sitä tehneet.

Kulttuurikaupunki Oulu... :P
GateWay
Gold User
Viestit: 935
Liittynyt: To Touko 30, 2002 1:15 am
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

ViestiKirjoittaja GateWay » La Marras 29, 2008 10:49 am

http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=766638

---

Kiellettyä ja rangaistavaa
Oululaisen kulttuurin tapahtumakentillä eletään hyvin vireitä aikoja. Baareissa ja yökerhoissa pyörii kymmenkunta aktiivista klubia, ja jossain päin kaupunkia esiintyy harva se ilta jokin bändi. On tanssia, teatteria, runoutta ja kaikkea siltä väliltä.

Tapahtumien luulisi ilahduttavan kaupunkilaisia, mutta järjestäjillä on yksi yhteinen ongelma: julkinen ilmoittelu on tehty vaikeaksi vähävaraisille toimijoille. Ainostaan kahvilat ja useat liikeyritykset antavat laittaa julisteita eteisiinsä.

Lyhyt kierros keskustan alueella puhuu karua kieltä. Valveen vitriinit on varattu niiden omille toimijoille, virastorakennustyömaan suojana ollut aita on purettu. Pitkin kaupunkia olevat sähkökaapit on miinoitettu varoituskyltein. Ensimmäinen mahdollinen ilmoituspaikka löytyy Rotuaarin lavalta. Vitriinin sisällä on kaksi julistetta Oulun Tierna-ajasta, mutta sisältä löytyy jälleen varoitus: "Ilmoitusten kiinnittäminen kielletty. Oulun Liikekeskus ry. "

Heikki Viertola Oulun Liikekeskuksesta, miksi kaupunkilaiset eivät saa ilmoitella tapahtumistaan julistein katukuvassa?

Ilmoitustauluilla pitäisi olla niiden kuntoa ylläpitävä hoitaja, koska muuten ne ovat rumannäköisiä. Ihmisten mielestä on rumaa, kun vaikkapa rakennusten pylväissä on julisteita. Sitä paitsi myös laaduntarkkailua pitäisi harrastaa, julisteiden tulisi olla sovitut kriteerit täyttäviä. Me joudumme itsekin ilmoittelemaan tapahtumistamme eteisissä. Tämä on kaupungin päätös.

Oulun kaupungin liikennesuunnittelija Terttu Välikangas, mihin julisteita saa keskustassa liimata?
Juuri nyt ei mihinkään. Se on täysin kiellettyä ja rangaistavaakin. Julisteen putsaaminen sähkökaapista kuluttaa kaapin maalipintaa, ja se maksaa. Yleensä hinta on kympistä muutamaan kymppiin.

Löysin Raksilasta erittäin hiljaiselta kadunpätkältä yhden laillisen ilmoitusseinän. Miksi niitä ei tehdä keskustaan?
Kerran on tehty, ja se rikottiin saman tien. Ilmoittelu on kyllä otettu huomioon uutta kaupunkikuvaa suunniteltaessa. On muistettava, että Oulu on kaupunkilaisten oma olohuone, ja olohuone halutaan pitää siistinä ja viihtyisänä.

Olohuoneessa on myös valomainoksia, esimerkiksi hampurilaisista ja alusvaatteista. Onko näillä asukkaiden siunaus?

Mainokset ovat eri asia. Ne ovat yksityisten firmojen maksamia mainostiloja. Jos Rotuaarilla olisi ilmoitustaulu, eikä siitä pidettäisi huolta, repsottaisivat julisteet rumasti.

---
Avatar
Bullman
Gold User
Viestit: 525
Liittynyt: To Tammi 10, 2002 2:00 am
Viesti:

ViestiKirjoittaja Bullman » La Marras 29, 2008 12:43 pm

:D \o/

Aivan mahtava juttu!

Itsehän mainitsin jo O.S.UG visuaaleissa että joka tapahtumaan ei enää paperiversiota levitetä. Ihan turhaa, 60 kpl meni viime tapahtumaan jakoon, kuulin sitten jälkeenpäin, "oliko teillä julkkamainontaa" .
Palakitti.
Oulu Southside Underground (Oulu Scene Blog) O.S.UG
DJ Coultier: Myspace DJ Coultier
DJ bio: Coultier
GateWay
Gold User
Viestit: 935
Liittynyt: To Touko 30, 2002 1:15 am
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

ViestiKirjoittaja GateWay » To Huhti 02, 2009 1:38 pm

Tämmöinen on mennyt multa ohi: http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=783732

Kaupunki poistaa vapaat ilmoitustolpat

Oulun tekninen lautakunta on päättänyt poistaa nykyiset 12 vapaaseen ilmoitteluun varattua tolppaa. Kaupunki on perustellut tolppien poistoa niiden huonolla kunnolla ja vähällä käytöllä.

Oulun Vasemmistonuorten mukaan tämä on selkeä viesti paikallisille kansalaisjärjestöille ja ei-kaupallisille toimijoille, ettei kaupungissa ole tilaa kuin isolla rahalla ostettavalle näkyvyydelle.

Heidän mielestään kaupungin tulisi, tolppien poiston sijaan, hankkia uudet ilmoitustaulut, huoltaa niitä säännöllisesti ja lisätä vapaata ilmoitustilaa erityisesti kaupungin keskeisillä paikoilla. Näin voitaisiin tukea kansalais- ja kulttuurijärjestöjen toimintaa ja kaupungin elinvoimaisuutta.

Vasemmistonuoret eivät myöskään hyväksy sitä, että ei-kaupallisilta toimijoilta peritään käyttömaksuja Rotuaarin käyttämisestä. Rotuaarin pitää nuorten mielestä olla vapaata kaupunkitilaa, jossa kenellä tahansa on mahdollisuus osoittaa mieltään tai kokoontua vapaasti ilman käyttömaksuja.

Palaa sivulle “Uutiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija