9.10.2006 7:32
Single eli sinkku on nykyisin yleistyvä, kaupunkilainen elämänmuoto, jota jostain syystä ei yhdistetä vanhuksiin, vaikka heidän määränsä kasvaa koko ajan.
Aikaisemmin single taas ensimmäiseksi toi mieleen musiikin.
Vinyylisessä single-levyssä oli kaksi puolta, A-puoli ja B-puoli. Kuullakseen molemmat piti levy välillä kääntää. B-puolta kutsuttiinkin myös kääntöpuoleksi. Levylistoilla mainittiin aina A, vaikka B-puolellakin saattoi olla helmi. Aika harvoin kuitenkin.
Sinkku oli pitkäsoittolevyä niin paljon halvempi, että taskurahatkin saattoivat riittää siihen. Taskurahan antajien kannalta single oli sietämätön. Kun lastenhuoneesta oli kantautunut The Rolling Stonesien Last Time 12 342 kertaa peräkkäin, alkoivat jopa 1960-luvun vanhemmat kaivata väliin jotain muutakin Rollari-tuotantoa.
Vinyylisinglejen kulta-aika oli myös baarien jukeboksien kulta-aikaa. Yleisradio soitti kevyttä musiikkia niin vähän, että jukebokseille oli todella käyttöä. Levariakaan kaikilla ei ollut kotona, ja jos oli, ahtaassa kodissa soittelu oli pannassa, eikä sinne kavereitakaan oikein mahtunut.
---
http://www.iltalehti.fi/perhe/200610095197992_ms.shtml
---
Tästä tuli mieleen että mitenköhän paljon tälle vinyylihommalle naureskellaan piirien ulkopuolella

