Jori Hulkkonen NYT-liitteessä

Ravintola- ja klubiuutiset, lehtiartikkelit, tiedotteet yms.

Valvoja: ntf

Orion
Administrator
Viestit: 970
Liittynyt: Ti Tammi 08, 2002 2:00 am
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Jori Hulkkonen NYT-liitteessä

ViestiKirjoittaja Orion » La Elo 24, 2002 9:16 am

Suora linkki:
http://www.nyt.fi/Juttusivu.asp?path=1; ... 356;368376

Hulkkonen hittimaailmassa

Tuottaja ja dj Jori Hulkkonen jaksaa nauttia musiikin tekemisestä ja levyjen soittamisesta, vaikka klubikulttuuri on hänen mielestään paradoksaalista ja kieroutunutta.
Ilkka Mattila

JORI Hulkkonen on Suomen tunnetuin house-dj, ja hänen neljäs albuminsa Different on kansainvälisesti näkyvämpi julkaisu kuin mikään edeltäjistään. Hänen menestynein levytyksensä on kuitenkin kanadalaisen Corey Hartin vanhasta Sunglasses At Night -hitistä tehty uusi versio. Hulkkonen teki sen yhdessä kanadalaisen dj:n Tiga Sontagin kanssa aluksi huumorimielessä. Nyt Tiga & Syntherius -nimimerkillä tehtyä singleä on myyty lähes 200000 kappaletta, vaikka sitä ei ole vielä edes julkaistu kaikissa Euroopan maissa.

”Tämähän on klassinen yhden hitin ihme, ja kaiken lisäksi se on tullut cover-versiolla, jolla Corey Hart tienaa rahaa”, Hulkkonen virnistelee.
Suomessa Sunglasses At Nightia ei ole päässyt kuulemaan radioista kyllästymiseen asti. Jori Hulkkosen nimi on Suomessa paljon tunnetumpi kuin hänen musiikkinsa. Tiga & Syntherius on vain yksi lukemattomista levytysprojekteista, joita Hulkkosella on ollut yhdeksän vuotta kestäneen uransa aikana, eikä sen menestys ole saanut Helsingistä Turkuun muuttanutta pohjoisen miestä poukkoilemaan seinille.
”Hippamusiikin tekeminen vaatii tietynlaista tyylitajua, jolla poimia ajan hengessä olevat jutut. Mielellään saisi olla vähän aikaansa edelläkin. Siinä tehdään dj:lle hittejä, jotka on parhaimmillaan kaksi tai kolme viikkoa kaikkien soittolistoilla, ja se vaatii paljon panostusta.”
Teknon ja housen lukemattomissa alalajeissa tuotetaan valtavat määrät musiikkia. Jatkuvasta maksisinkkujen virrasta yhä harvemmat nousevat hiteiksi, ja hittien elinikä lyhenee koko ajan.
”Se on kammottavimpia piirteitä koko tässä kulttuurissa”, sanoo Hulkkonen sarkastisesti. ”Kaikki tuollainen kääntyy niin helposti itseään vastaan, ja siksi olenkin tyytyväinen, että tein Sunglassesin pseudonyymillä. Voi onnistua jollakin tällaisella hittisinglellä, ja muutaman kuukauden päästä samalle levylle naureskellaan jo selän takana. Koko tanssikulttuuri on aika paradoksaalista, mutta kaikki se pitää vain sulkea mielestä. Pitää ajatella tekevänsä vain ­dj:n työkaluja.”

KLUBIKULTTUURI ja konemusiikki on paljastanut Hulkkoselle arkisemman puolensa jo kauan sitten, mutta toistaiseksi hän on jaksanut kiertää maailmalla dj-keikoilla tiiviiseen tahtiin. Keikkailu on painottunut ulkomaille myös siksi, että Suomen klubi­trendit eivät ole juuri nyt suosineet Hulkkosen kaltaisia house-dj:tä. Ulkomaisissa tapahtumissa genrejako ei sinänsä ole yhtään vapaampaa.
”Festareilla voi olla kolme erilaista house-telttaa, pari eri teknotelttaa ja elektrotelttoja on varmaan neljä. On elektro­clash-teltta ja synth-core-teltta. Itse kun edustan vähän vanhakantaisempaa dj-käsitystä, jonka mukaan voi soittaa vähän laaja-alaisemmin eri musiikkigenrejä ja vähän vanhempaa musiikkia, niin voi olla jossain määrin ongelmallista mennä soittamaan tällaisiin paikkoihin. Niissä on nuori yleisö, joka ei ole tottunut siihen, että dj voi soittaa mitä vaan.”
Toisaalta Jori Hulkkonen on saanut vuosien mittaan jo sen verran nimeä, että hänen ei tarvitse enää myötäillä levyvalinnoissaan illan tähtien linjaa tai kulloinkin muodissa olevaa pika­trendiä.
”Mulle toi dj-puoli ei ole koskaan ollut kuolemanvakava asia. Parhaat bileet on edelleen muutaman sadan ihmisen paikoissa, joissa yleisö on tullut myös kuuntelemaan musiikkia.”
Tämän kesän Koneisto-festivaalilla Hulkkosta ei näkynyt. Runsaasti julkisuutta saanut festivaali on osoittanut, kuinka klubikulttuurista on tullut Suomessakin kaupallisesti merkittävä pelikenttä. Hulkkosen mielestä alan kaupallistumisen huippu on jo nähty.
”Ei täällä ole enää hirveästi markkinoita, joille se voisi levitä. Tässä maassa musiikilliset juuret on kuitenkin jossain muualla. Se valtaväestö, joka klubimusiikkia kuluttaa, ottaa sen vain osana populaarikulttuuria. Ei klubikulttuuri ole niille mikään itseisarvo.”

SOOLOLEVYILLÄÄN Jori Hulkkonen tekee edelleen tunnistettavaa musiikkiaan, jossa kuuluvat sekä Detroitin varhaisen teknon vaikutus että 80-luvun brittiläisestä syntesoijapopista imetty tunnelma.
”Kun tekee albumia omalla nimellään voi tehdä periaatteessa mitä vain. Se on sitä Jori Hulkkonen -materiaalia, josta mä haluan tehdä hieman ajattomampaa ja jonka avulla voisi luoda hieman vakavammin otettavaa uraa.”
Edellisellä levyllä ”mitä vain” oli ainakin vierailevana laulusolistina toiminut 80-luvun teinitähti Paul Oxley. Nyt vastaavaan tehtävään valittiin Suomessa rocktuottajana toiminut britti Nick Triani. Hulkkoselle ominaista huumoria edustaa taas piiloraita Blue And White, jonka jääkiekkoaiheisesta rap-osuudesta vastaa Tiga Sontag. Kappaleen teksti syntyi talviolympialaisten Suomi–Kanada-ottelun inspiroimana.
”Mä karsin Tigan alkuperäisiä lätkäjuttuja, ja nyt se toimii toisellakin tasolla. ”I cry blue and white / took the Russians to the other side” ja ”who needs medals when you have pride”. Talvisota ja jääkiekko ei ole house-musiikissa sitä yleisintä vokaaliretoriikkaa”, Hulkkonen hekottaa.
hab
Bronze User
Viestit: 49
Liittynyt: Ti Maalis 26, 2002 2:00 am
Paikkakunta: oulu

ViestiKirjoittaja hab » Ma Elo 26, 2002 10:23 am

Hulkkosen haastattelu myös MoonTV:n Nousu:ssa. Ohjelma pyörinee käsittääkseni tämän viikon (eikö noi pyöritä samoja jaksoja ~viikon).


Haastattelijana Ode, joka tunnetaan myös dj overdosena tai oded peledinä. Haastattelun lopuksi soittivat "let me luv u" -videon :)


Nyt taitaa taas parin kuukauden ajan olla JiiHoota mediassa, kun uusi lätty on tulossa.
Avatar
e-karhu
Silver User
Viestit: 66
Liittynyt: To Tammi 10, 2002 2:00 am

ViestiKirjoittaja e-karhu » To Elo 29, 2002 1:55 pm

Levykauppa Äxässä oli uuden levyn press-release. Katsoa, koskea ja kuunnellakin sai kun kauniisti pyysi.
Kotiin ei saanut viedä. :/

Palaa sivulle “Uutiset”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija